Fiskefestival 2023

Sand folkefest ved årets fiskefestival

Alle ingredienserne var til stede ved Lions Clubs Bannerslunds årligt tilbagevendende fiskefestival på kajen i Strandby lørdag den 17. juni 2023.

Vejret var perfekt, måske vel varmt for nogle, men alligevel skabte det stille vejr og solens lune lige nøjagtig den ramme i havnen der gjorde, at de mange besøgende ikke bare kom og nød festlighederne, men også blev der i længere tid. Nogle endda fra start til slut.
Siden første fiskefestival i 1997 har Lionsfolkene formået at skabe en begivenhed, der skriver sig i Strandbys DNA og skaber forventninger. Der er således masser af traditioner: Musik på kajen I år ved Fiskefestivalens velspillende orkester bestående af Henning Jensen, Henrik Klitgård, Birgit Brassøe og Jan Christiansen, All Workers Brass Band og sidst Jazz Men Five, der kompetent bidrog til den varierede underholdning. Der var swing musik og evergreens for alle.

Fiskefestivalens velspillende orkester bestående af  Birgit Brassøe, Jan Christiansen Henrik Klitgård og Henning Jensen.
Foto: Kurt Berg Larsen

Søværnet stillede med patruljeskibet ROTA P525 og Marinehjemmeværnet stillede med deres fartøj APOLLO MHV811 og holdt begge åbent skib. Over 500 mennesker nåede for eksempel at komme ombord på ROTA og besigtige skibet ude og inde. En anden klassiker var ALVILDEs tilstedeværelse. 170 mennesker nåede at få en pragtfuld sejltur med det gamle sejlskib.
Hertil kom alle de kendte elementer med hoppeborg, tombola, rørebassin, beredskabstjenestens stigevogn, der tog de modige til nye højder-  og meget mere.
Årets festtaler var den lokale ildsjæl Peter Stokbro Larsen, der engageret fortalte om alt det der er gang i Strandby, og ikke mindste vendte han tilbage til spørgsmålet: Er der en læge tilstede? Ikke fordi nogen var kommet til skade, men fordi hans og andre ildsjæles bestræbelser lige nu er at få skaffet en eller to nye læger til erstatning for læge Finn Torp, der stopper i lægehuset.

Mogens Damm fra Lions Club Bannerslund takker den lokale ildsjæl Peter Stokbro Larsen som var årets festtaler.
Foto: Kurt Berg Larsen

Traditionerne var på plads, men der var også fornyelse: Et frisk pust var det nyetablerede samarbejde med malefællesskabet Kontrasterne, som bidrog med en kunstudstilling og leverede 12 malerier til auktion på scenen, styret af auktionarius Jesper Kajgaard, Anette Palm fra Kontrasterne og Mogens Damm. Ikke alt blev solgt, men det var underholdende og farverigt og en fin markedsføring af den kreative gruppe, der også havde fint besøg på udstillingen.
Salget af fisk, platter, tørfisk, og drikkevarer gik strygende, den kraftige varme skabte en naturlig tørst!
Det endelige økonomiske resultat af festivalen foreligger ikke endnu, men der blev omsat for 162.000 kr, så det har været endnu et godt år for Lions og alle dem der nyder godt af de donationer, Lions står for. Stærkt hjulpet af festivalens mange sponsorer
Ved selvsyn kunne deltagerne i festivalen se hvad nogle af pengene går til: Dion Wellejus fra Lions Youth Exchange udvalget kunne præsentere dette års udvalgte udvekslingselev, den snart 16 årige David Tillebech. Han skal på en måneds ophold i Minnesota i USA, sponseret af Lions.

Dion Wellejus fra Lions Youth Exchange udvalget overrækker billetten til den snart 16 årige David Tillebech som skal på en måneds ophold i Minnesota i USA, sponseret af Lions.

De mange besøgende lytter til festtaleren Peter Stokbro Larsen
Foto: Kurt Berg Larsen

Stemningsbillede fra festpladsen med Marinehjemmeværnskutteren APOLLO i baggrunden.
Foto: Kurt Berg Larsen

Fundamentet for dette og andre spændende projekter blev skabt gennem den fælles indsats i lørdags.

Tekst af Mogens Damm
Lions Club Bannerslund