Japan 2015

Her ses Rikke i Japan

Jeg var sidste år så heldig, at Lions Bannerslund valgte mig som deres Udvekslingsstudent. Jeg skulle til et land som består af endeløse rismarker og hvor man spiser med pinde. Et land hvor man ikke krammer eller giver hånd til hinanden, men hvor man bukker for hinanden. Det er selvfølgelig Japan, jeg snakker om. Jeg var af sted i en måned, hvor jeg boede ved to Japanske familier i byen Ichinomiya og var 9 dage på camp med 35 unge fra 24 forskellige lande.

Jeg blev modtaget i lufthavnen af begge mine værtsfædre og 2 mænd fra campen. Min første værtsfamilie var et ældre ægtepar som havde deres egen fabrik. De tog mig med ud og se buddhistiske templer, samurai slotte og lærte mig om japanske traditioner. De skulle dog begge arbejde og derfor var det ikke hverdag de kunne være sammen med mig. Men de var rigtig gode til at finde andre som kunne tage mig med og shoppe og vise mig en del af deres Japan

Efter en uge ved den første værtsfamilie, skulle jeg på camp med 35 unge fra 24 forskellige lande. Campen startede med at vi kørte i bus for at komme til Tokyo. Der var vi ude at se museer, templer, forskellige bydele i Tokyo og vi var oppe i det 634 metre høje Skytree som er Japans højeste bygning. Der efter gik turen til Mt. Fuji eller rette sagt Fuji-san. Her skulle vi lære noget om japansk kultur med te ceremoni, blomster arrangement og calligraphy. Vi var på vandretur på Mt Fuji. Efter vandreturen kørte vi til de to gamle hoved byer Nara og Kyoto, hvor vi var ude at se templer og Japans største Buddha. Vi fodrede hjorte i Nara Park og mediterede med en ægte buddhistisk munk. Ud over alt det, så lærte jeg også mange nye venner at kende og lærte om deres kultur.

Efter opholdet i campen skulle jeg hjem til min første værtsfamilie igen og blev modtaget men mange smil og vink på stationen i Nagoya af min værtsfar. Og de sidste dag hos dem gik med at se traditionelt fiskeri, der mødte jeg en ægte geisha. Jeg holdt en tale på engelsk, hvor jeg fortalte om Danmark til den Lions Club som jeg besøgte.

Så skulle jeg skifte værtsfamilie og min anden værtsfamilie var et ægtepar med 2 børn. Her kom jeg lidt mere ind i deres normale hverdag med indkøb og biblioteks besøg. Vi var selvfølgelig også ude at se et andet Samurai Slot et meget gammel Temple. Jeg var med ude at se Japansk fyrværkeri og de tog mig med til Disneyland i Tokyo. Jeg var også sammen med en japansk pige og hendes familie i Osaka og Universal Studios med Harry Potter World. I Kyoto var vi i en Ninja park og ude og gå i en kæmpe Bambus skov.

Da jeg skulle hjem kom begge mine værtsfamilier ud og sagde farvel i lufthavnen. Jeg tror ikke jeg lyver, når jeg siger, at vi alle havde tårer i øjnene. Men det var selvfølgelig ikke et farvel, men et på gensyn.

Det var en hel unik rejse, hvor jeg har oplevede mange ting, som man ikke ville havde oplevet, hvis jeg bare var kommet til landet som almindelig turist. Bl.a. andet var jeg med til en buddhistisk begravelse.
Jeg har fået to nye familier, samt bekendte fra mange forskellige steder i verden.

Fortalt af Rikke