Juledonationer 2023

Løverne har spredt juleglæde sammen med områdets præster

Løverne fra Lions Club Bannerslund har igen i år valgt at støtte med donationer gennem områdets præster.
Når vi synger B.S. Ingemanns ”Glade jul, dejlige jul”, så skal vi huske på at det ikke er alle der har det lige godt og måske slet ikke ved en højtid som julen.
Historisk set er det at støtte og opmuntre noget som ligger Lions meget på sinde. Tilbage i 1917, da Lions organisationen blev ”født”, blev der udarbejdet et sæt etiske regler for medlemmer af Lions. En af disse regler lyder således: ”Hjælp dine medmennesker med opmærksomhed og støtte i stort og småt”.

Præsterne Peter Thøgersen og Kirsten Hansen modtager et antal blomster/kurve som kan skabe hygge for modtagerne. Modtagerne er alle fra Elling/Strandby, Jerup sogne og udvalgt af præsterne.
”Vi er meget taknemmelige for at kunne bringe en opmuntringshilsen til nogen, der af en eller anden grund har været eller er ramt af noget svært, f.eks. sygdom eller tab. Hilsenen går således ikke nødvendigvis til økonomisk betrængte. Disse hjælper vi via vores Menighedspleje.
Lions hilsnerne gør en stor forskel for modtagerne og bliver altid modtaget med stor tak”, udtaler præsterne Peter og Kirsten.

Præsterne Mark Lewis og Louise Aaen fra Metodistkirken modtager en kontant beløb til hjælp i deres julehjælpsprojekt. Modtagerne er alle personer/familier der selv har søgt Metodistkirken om hjælp. Hjælpen består af ingredienser der som udgangspunkt relaterer sig til julen. Derved kan hjælpen skabe glæde for personen eller/og familien.
Præsterne Mark og Louise udtaler: ”Med støtte bl.a. fra Lions Club Bannerslund, er Metodistkirken i Strandby og Frederikshavn i stand til at uddele julekasser fyldt med julemad og andre lækkerier til socialt udsatte familier i området. I år vil vi være med til at hjælpe 55 familier, primært økonomisk belastede børnefamilier, til at opleve en "opløftning" op til jul. Tak til Lions Bannerslund for samarbejdet omkring dette projekt!”

Donationerne er, ved en lille hyggelig sammenkomst med præsterne på Strandby Badehotel, uddelt af Lions Club Bannerslund ved formanden for klubbens Velfærdsudvalg John Elling og John Snebang.

Fra venstre ses John Elling, Peter Thøgersen, Kirsten Hansen, Mark Lewis og John Snebang
Foto: Kurt Berg Larsen

I Lions Club Bannerslund er vi glade for at det overskud vi har fra vores Fiskefestival bl.a. kan doneres lokalt og dermed skabe glæde i vores lokalområde, slutter præsidenten for Lions Club Bannerslund Kurt Berg Larsen.